Sikhs In nederland

     sikhs.nl                                                                                                                                                                                                                      home | contact us | site map  

Luistert allen naar de eeuwige waarheid; degene die lief heeft zal God verkrijgen. -Guru Gobind Singh  

Recipies

 

 
  1) GROENTEN PILAU
---------------------------
 
Ingredienten:- 2 kopjes basmati rijst
                   - 2 uien (lang geneden)
                   - paprika (lange dunne repen gesneden)
                   - 2 aardappelen (in blokjes gesneden)
                   - doperwten
                   - broccoli
                   - zout (naar smaak)
                   - rode peper (poeder naar smaak)
                   - kurkuma ( 1 theelepel)
                   - tomatenpuree ( 2 eetlepels)
                   - verse gember (geraspt 1 eetlepel)
                   - komijnzaad (2 theelepels)
                   - ghee(indiase echte boter)
 
bereidijngswijze:
 
-Kook de Basmati rijst in ruim hoeveelheid water totdat het beetgaar is en giet het dan om in een gieter en laat het water uitlekken en leg het opzij.
-Doe in een pan met een dikke bodem een beetje ghee erin, als het warm is doe de komijnzaad erin totdat het licht bruin is.
-Gooi dan de uien erin en laat het goud bruin worden, als het bruin is geworden doe de zout/peper/kurkuma en de tomatenpuree erin en goed mixen. Gooi dan vervolgens de geraspte gember erbij en mix het goed.
-Voeg nu de groenten toe en bak ze mee totdat ze gaar zijn (bijvoorkeur halfgaar).
-Voeg als laatste de rijst toe aan de groenten en mix het goed met een vork.
 Strooi een beetje fijngehakte dhania eroverheen.
 



2) Dal en Roti
---------------------------

Benodigheden voor de Roti:
1. Bloem (2 kopjes)
2. Water (ongeveer 1 kop.( het moet een stevige deeg worden).

 
Bereidingswijze van de Roti:
1. Maak van de deeg ronde balletjes van ongeveer ietsje groter dan een golfbal.
2. Haal dit door de droge bloem en rol dit uit tot een ronde pannekoek en bak dit op een koekepan een beide zijden bruin.

 
Benodigheden Dal:
1. gele erwten. (1 kop)
2. zwarte linzen.(1 kop)
3. zout.(naar smaak)
4. haldi (turmeric poeder).(1 theelepel) 
5. rode peper.(naar smaak)
6. Garam masala.(half theelepel)
7. Snelkookpan.
8. Water.(ongeveer 4 kopjes)
9. Uien.(2 medium uien in kleine stukjes gesneden)
10.Knoflook. (4 stukjes in stukjes gesneden)
11.Tomaten.(1-2 in stukjes gesneden)

 
Bereidingswijze Dal:
Doe in de snelkookpan een beetje olie en bak de uien, knoflook licht bruin.Doe daarna de zout, peper, haldi erin en de tomaten en doe dan de beide linzen erin en de water erin en dan de snelkookpan dicht doen en ongeveer 20 munuten late koken op zacht vuur.Als de dal klaar is doe dan de garam masala erin.

 

 
NOTE     More recipies comming soon. If you hav some receipies which you would like to    share do send them to us.
 
 
 
 
 
 
 
 

All rights reserved (c) www.sikhs.nl