Sikhs In nederland

     sikhs.nl                                                                                                                                                                                                                      home | contact us | site map  

Luistert allen naar de eeuwige waarheid; degene die lief heeft zal God verkrijgen. -Guru Gobind Singh  

Guru Har Rai Saheb Ji en de Oude Vrouw

 

Op een dag tijdens een rit, stopte Guru Har Raj Sahib Ji en klopte op de deur van een arme vrouw en zei: “Goede vrouw, ik ben erg hongerig, breng me het brood dat je klaar gemaakt hebt.”

De vrouw, trillend van blijdschap, bracht hem een stuk brood welke hij verorberde op zijn paard, zonder zijn handen te wassen, en was daarvan bewust. Hij zegende de vrouw en sneed de kettingen van haar transmigratie af.

De volgende dag maakten de Sikhs fijne gerechten klaar met grote zorg voor reinheid en gaven het de Goeroe op hetzelfde uur.

Hij lachte en zei: “Oh Sikhs, ik at eten uit de handen van die vrouw omdat ze heilig was. Dit eten dat jullie klaar gemaakt hebben met zorg voor de aloude ceremonies kan mij niet plezieren.”

De Sikhs vroegen: “O ware koning, gisteren at u brood op de rug van uw paard uit de handen van een oude vrouw die u niet kende. Er was geen ingezegende ruimte en het eten was in elk geval onrein. Vandaag hebben we eten voor u klaar gemaakt, geen onreinheid te vinden, toch weigert u het. Wees aardig genoeg om ons de reden te verklaren.”

De Goeroe antwoordde: “De vrouw maakte dit eten klaar voor mij met grote devotie en geloof, van wat ze verdiend heeft van het zweet van haar inspanningen. Op deze manier was het eten erg puur, en ik nam het. De Goeroe is hongerig voor liefde en niet voor fijne gerechten. In de zaak van de liefde voor God wordt geen regel herkent. Het is niet wat men eet dat God een plezier doet, het is de devotie van de mensen die acceptabel is voor Hem.”

"Luistert allen naar de eeuwige waarheid; degene die lief heeft zal God verkrijgen"

- Guru Gobind Singh
     
See Also :   Goeroe HarRai Sahib
              -  Bhai Gopal : Ekas Siyon Chit Laai
 
     

Previous

Main Index

Next

All rights reserved (c) www.sikhs.nl