1) GROENTEN PILAU
---------------------------
Ingredienten:- 2 kopjes basmati rijst
- 2 uien (lang geneden)
- paprika (lange dunne repen gesneden)
- 2 aardappelen (in blokjes gesneden)
- doperwten
- broccoli
- zout (naar smaak)
- rode peper (poeder naar smaak)
- kurkuma ( 1 theelepel)
- tomatenpuree ( 2 eetlepels)
- verse gember (geraspt 1 eetlepel)
- komijnzaad (2 theelepels)
- ghee(indiase echte boter)
bereidijngswijze:
-Kook de Basmati rijst in ruim hoeveelheid water totdat
het beetgaar is en giet het dan om in een gieter en laat
het water uitlekken en leg het opzij.
-Doe in een pan met een dikke bodem een beetje ghee erin,
als het warm is doe de komijnzaad erin totdat het licht
bruin is.
-Gooi dan de uien erin en laat het goud bruin worden,
als het bruin is geworden doe de zout/peper/kurkuma en
de tomatenpuree erin en goed mixen. Gooi dan vervolgens
de geraspte gember erbij en mix het goed.
-Voeg nu de groenten toe en bak ze mee totdat ze gaar
zijn (bijvoorkeur halfgaar).
-Voeg als laatste de rijst toe aan de groenten en mix
het goed met een vork.
Strooi een beetje fijngehakte dhania eroverheen.
2) Dal en Roti
---------------------------
Benodigheden voor
de Roti:
1. Bloem (2 kopjes)
2. Water (ongeveer 1
kop.( het moet een stevige deeg worden).
Bereidingswijze van
de Roti:
1. Maak van de deeg
ronde balletjes van ongeveer ietsje groter dan een
golfbal.
2. Haal dit door de
droge bloem en rol dit uit tot een ronde pannekoek
en bak dit op een koekepan een beide zijden bruin.
Benodigheden Dal:
1. gele erwten. (1
kop)
2. zwarte linzen.(1
kop)
3. zout.(naar smaak)
4. haldi (turmeric
poeder).(1 theelepel)
5. rode peper.(naar
smaak)
6. Garam masala.(half
theelepel)
7. Snelkookpan.
8. Water.(ongeveer 4
kopjes)
9. Uien.(2 medium uien
in kleine stukjes gesneden)
10.Knoflook. (4
stukjes in stukjes gesneden)
11.Tomaten.(1-2 in
stukjes gesneden)
Bereidingswijze Dal:
Doe in de snelkookpan
een beetje olie en bak de uien, knoflook licht
bruin.Doe daarna de zout, peper, haldi erin en de
tomaten en doe dan de beide linzen erin en de water
erin en dan de snelkookpan dicht doen en ongeveer 20
munuten late koken op zacht vuur.Als de dal klaar is
doe dan de garam masala erin.
|