Sikhs In nederland

     sikhs.nl                                                                                                                                                                                                                      home | contact us | site map  

Luistert allen naar de eeuwige waarheid; degene die lief heeft zal God verkrijgen. -Guru Gobind Singh  

Bhagat Sain Ji

Bhagat Sain Ji
 
 

Bhagat sain was een volger van Gosai Ramanand. Onder Bhagat Kabir jiís invloed werd Sain de kapper een bhagat. Zijn nachten waren toegewijd aan de liefdevolle adoratie van de Heer terwijl de dagen opgedragen werden aan de humdrum taken voor de koning zijn darbar. Bhagat Sain werd ingedeeld bij de andere grotere bhagats in de Siri Goeroe Granth Sahib.

Met uw zegen, oh Heer werd ik teruggekocht
Namdeva, Kabir en Trilochan
Net als Sadhna en Sain

Goeroe Arjan Dev Ji schreef:

Jaidev heeft het ego uitgebannen,
En, Sain, de kapper, werd teruggekocht door de Heer te dienen

Omdat hij diep geÔnteresseerd was in bhagati, werd Sain altijd aangetroffen in de nabijheid van de heiligen. Eens was er een lid van sadhus die kirtan reciteerde gedurende de hele nacht. Hierdoor hield hij Sain tegen om naar zijn werk te gaan. De volgende ochtend ging hij naar de Raja en verontschuldigde zich dat hij niet naar zijn werk was gekomen. De Raja benadrukte dat hij zijn werk goed gedaan had.

Sain was overweldigd met dank dat God hem gered had. De Raja realiseerde zich dat hij zulk een status bereikt had dat iemand anders door God gestuurd was, in de plaats van Sain. Daarom werden de Raja en al zijn familieleden volgers van Sain.

     
See Also : Bhagat Kabeer Ji
             : sakhi (Verhaal): Bhagat Namdev in de Tempel
     

Previous

Main Index

Next

 

   

All rights reserved (c) www.sikhs.nl