Sikhs In nederland

     sikhs.nl                                                                                                                                                                                                                      home | contact us | site map  

Luistert allen naar de eeuwige waarheid; degene die lief heeft zal God verkrijgen. -Guru Gobind Singh  

Gurudwaras In Nederland

 

Rotterdam

Gurdwara Shri Guru Nanak Dev Ji
Ottergracht 6
3064 LN Rotterdam-Kralingse Veer
 

Contact:
Bhai Chain Singh : 010 4422075
Email:
 

Gurdwara fotos: http://fotos.sikhs.nl/
 

 
There are 2 possibilities to reach Gurdwara :

* Metro : From Metro station Capelsebrug you can walk to the Gurdwara. ( 15 min.)
* Car : From A16 Afrit 25 Centrum ,take N210 direction Capelle aan den IJssel , then direction Kralingse-Veer.
Rotterdam
Programma Datum Tijd Kirtan/Katha
       
       
       
 

De Rotterdamse Sikh gemeenschaap

De Rotterdamse Sikh gemeenschaap heeft zich begin jaren 80 georganiseerd. De leden hebben destijds een pand in Rotterdam-zuid aangeschaft.

Het pand bleek echtersnel te klein, waarna besloten werd naam een grotere ruimte te zoeken. Na een tijd van zoeken, is in 1987 de Sikh tempel can Rotterdam verhuisd naam Kralingseveer.

De Sikh gemeenschaap is in de jaren daarna snel gegroeid en halvewege jaren negentig gestabiliseerd. In 1998 is samen met de gemeente van Rotterdam uiteindelijk een geschikte grotere onderkomen gevonden, namelijks een oud schoolpand in Kralingseveer. Deze is door de gemeenschap aangeschaft en grondig verbouwd. Het leeuwendeel van de verbouwing is uitgevoerd door vrijwilligers uit de Sikh gemeenschap.

Ook de jongere generatie Sikhs maakt volop gebruik van de faciliteren in de Sikh tempel. Een groot deel van hen komt nog regelmatig naar de reguliere dienst op zondag.

De Sikhs in Nederland, met name de jongere generatie, vervullen allerlei functies in de maatschappij. je komt ze tegen als ingenieurs, wetenschappij, economen, advocaten, architecten. ondernemers, maatschappelijk-werkers en ga zo maar door. Amities, hardwerken en doorzettinsvermogen is de Sikhs zeker niet onbekend.
 

All rights reserved (c) www.sikhs.nl